Direct aan de slag?
 

Security SecuDoc

Waarom is SecuDoc zo veilig?

Wat SecuDoc zo bijzonder maakt, is dat wij u de veiligheid kunnen garanderen die u van ons gewend bent. SecuDoc is op verschillende manieren beveiligd, security wordt bij ons beschouwd als een top-priority.

 • Bestand en sleutel worden niet op dezelfde server opgeslagen
 • Onze server staat in Nederland en beschikt over meerdere certificaten
 • Bestanden kunnen volgen van A tot Z via end-tot-end encryptie
 • Wachtwoorden worden gehasht en persoonsgegevens versleuteld opgeslagen
 • Tweestapsverificatie (via sms of wachtwoord) en digitale handtekening
 • Scan op virussen bij uploaden van bestanden
 
Security SecuDoc
 
 

Bestand en sleutel worden niet op dezelfde server opgeslagen

Uw bestanden worden versleuteld opgeslagen als u bestanden via SecuDoc verstuurt. Per e-mail wordt de unieke sleutel via een beveiligde downloadlink verstuurd naar de ontvanger. De downloadlink beschikt over een SLL-ondertekening waardoor het bestand extra beschermd is. Daaropvolgend zal deze sleutel verwijderd worden van onze server. Bestand en sleutel staan nooit op dezelfde server opgeslagen. Als een hacker de server probeert te kraken zal dit nooit lukken. De sleutel van het bestand ontbreekt namelijk. Hierdoor kunnen bestanden niet geopend worden. 

De sleutel staat in de speciale downloadlink, het bestand haalt u binnen met de desbetreffende link in uw e-mailadres. Als ontvanger hoeft u dus niet in te loggen de ontvanger van de downloadlink is de enige die bij de link van het bestand kan. Zelfs wij kunnen hierdoor niet bij de bestanden die verstuurd worden via SecuDoc. Het algoritme dat wij gebruiken voor de versleuteling van de bestanden is: XChaCha20 + Poly1305

 
Bestand en sleutel worden niet op dezelfde server opgeslagen
 
 

Bestanden kunnen volgen van A tot Z via end-tot-end encryptie

U kunt met SecuDoc uw bestanden volgen aan de hand van een systeem dat weergeeft wanneer uw e-mail is verstuurd, gelezen en wanneer het verstuurde bestand gedownload is. We maken gebruik van end-to-end encryptie, zodat wij u de betrouwbaarheid en veiligheid kunnen garanderen die u van ons gewend bent. Andere partijen kunnen niet ongevraagd meekijken door middel van de SSL-certificering. 

De gegevens die wij verwerken worden versleuteld opgeslagen waaronder uw naam, e-mailadres, wachtwoord en het IP-adres. Wachtwoorden worden gehasht opgeslagen, dit is een opgeslagen versie van een wachtwoord dat niet te herleiden is tot het oorspronkelijke wachtwoord.

 
Bestanden kunnen volgen van A tot Z via end-tot-end encryptie
 
 

Multifactor-authenticatie

Multifactor-authenticatie

Binnen SecuDoc is een extra beveiligslaag ingebouwd, namelijk de multifactor-authenticatie. Naast de standaard inloggegevens vult u een speciale code in, welke tijdelijk geldig is. De code ontvangt u via SMS of e-mail.  Een mogelijkheid is om de authenticatie voor 30 dagen op te slaan. Nu denkt u vast ‘’Is dat niet gevaarlijk?’’. Als u de authenticatie opslaat is het veiligheidsrisico beduidend laag, omdat deze alleen opgeslagen wordt op het toestel en de browser waarop u het toestaat. 

 
Multifactor-authenticatie
 
 

Scan op virussen bij uploaden van bestanden

Zonder dat het zichtbaar is kunt u onbedoeld virussen meesturen met uw bestanden. Als u een bestand wilt ontvangen/versturen met SecuDoc wordt het bestand tijdens het uploaden gescand op virussen. Zo kunnen wij de veiligheid van onze gebruikers en ontvangers bewaken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u een virus verspreidt of ontvangt, alle SecuDoc overdrachten zijn gegaraneerd virusvrij.

 
Scan op virussen bij uploaden van bestanden
 
 

Ieder bestand is verzegeld

Door middel van een speciale code (vingerafdruk), wordt uw bestand op een unieke manier verzegeld. Door de vingerafdruk is ieder bestand te herleiden, zodat het gelijk opvalt als een bestand wordt gewijzigd. Met deze functie is makkelijk te achterhalen of een bestand (opzettelijk) veranderd is.

 
Ieder bestand is verzegeld
 
 

Accountcontrole bij registratie

Wij controleren tijdens een authenticatieproces handmatig iedere nieuwe SecuDoc-gebruiker op echtheid en controleren ieder bedrijfsaccount via het KvK-register. SecuDoc is zo nóg veiliger en betrouwbaarder.

 
Accountcontrole bij registratie
 
 

Direct een groot bestand versturen?

Maak binnen één minuut je SecuDoc proefaccount aan en verstuur grote zakelijk bestanden naar jouw relaties.

Kvk-inschrijving vereist.

 
Direct een groot bestand versturen?
 

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met alle vragen die je hebt over SecuDoc. Je kan ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

 • Bel ons: 024 - 301 02 01

  op werkdagen 9:00 - 17:00

   

 • Stuur ons een e-mail
 • Volg ons op Social Media